Oppmuntringsbakst

Oppmuntringsbakst

 

Det er nå høst og folk sier at det går mot mørkere tider, men da har jeg en nyhet.. Det går faktisk mot lysere tider. Eksempelvis i form av snø, men også i form av mer oppmuntring til folket. Og du kan bidra!

Som del av det nasjonale oppmuntringstilsynet er jeg konstant på jakt etter innsikt i hvordan og hvorfor folk oppmuntrer som de gjør?

Jeg har en klar formening om at bakst og søtsaker ofte brukes som oppmuntrende verktøy i hverdagen, og konsekvensen av dette er at jeg, sammen med Ane Antennemaker (www.bakkekontakten.no), ønsker å skrive bok. Arbeidstittel på boken er i skrivende stund «oppmuntringstilsynets oppmuntrende bakverk og andre søtsaker»

Boken skal bli en «oppmuntringskokebok» hvor leseren nærmest kan få i pose og sekk. En bok hvor man kan finne inspirasjon til deilige bakverk, samtidig som man kan få inspirasjon og oppskrift/fremgangsmåte på oppmuntrende tiltak. Det være seg eksempelvis både privat, på jobb eller for venner.

Vi har altså visjon om å lage en bok hvor leseren får ingredienser og fremgangsmåte på både bakverk og oppmuntring… I kombinasjon… En bok hvor leseren kan krysskombinere bakverk og oppmuntringsstrategi. Her trenger vi bidrag!

Vi trenger rett og slett hjelp fra folket der ute. Vi søker bidragsytere som vil dele oppskrifter på både bakverk og hverdagslig oppmuntring, og det vi trenger hjelp med er som følger:

1)      Beskriv ditt bakverk, med ingredienser og fremgangsmåte

2)      Beskriv en episode (hverdag eller fest) hvor bakverket hadde oppmuntrende effekt.

De bidrag som velges ut vil bli premiert med et gratis eksemplar av boken, bidragsyteren vil bli kreditert i boken knyttet til sitt bidrag + at man får en spesiallaget sosial antenne(!!), produsert av Ane Antennemaker. (les mer om antennene her)

Bidragene kan sendes til ivar@antropolog.no, eller ane@bakkekontakten.no.

Det er viktig å presisere at vi gjerne tar imot uferdige utkast. Vi vil selvsagt bidra til å foredle og forbedre både tekst og innhold. (Vi blir veldig glad for bilder også.)

For en tid tilbake var vi gjester hos NRK P1 – Norgesglasset og snakket om vårt prosjekt. Det kan du høre her:

Avslutningsvis vil jeg oppmuntre til at folk nå hiver seg på denne muligheten. Etter å ha satt fokus på tematikken i en god periode så vet jeg at det finnes ekstremt mye kompetanse på dette området rundt i landet.

Ta gjerne kontakt om du lurer på noe!

Med oppmuntrende og håpefull hilsen

Ivar

 

Follow me
Follow me
Follow me